Kuka tekee ravitsemussuositukset?

Koko kansan hyvinvointia ajatellen Suomessa on valtion ravitsemusneuvottelukunta, siis porukka joka tekee koko kansalle ravitsemussuositukset, kansan parhaaksi tietysti. Vai meneeköhän se ihan niin?

Professori Mikael Fogelholm on ihan erikseen kirjoittanut, että ravitsemusneuvottelukuntaa kootessa on otettu huomioon jäsenten kytkökset. Ehkä näin on tehty, mutta ilmeisesti niistä ei vain ole välitetty ja alan koulutus tai osaaminen on voitu sitten ihan kokonaan unohtaa.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan jäsenenä on mm. johtaja Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto ry, siis hänethän on ihan palkattu ajamaan elintarviketeollisuuden etuja, sekä Anni-Mari Syväniemi, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto ry, ja palkan maksaa maanviljelijät. Niin ja Anna Salminen, Päivittäistavarakauppa ry, kiinnostaahan tietysti puheissa kauppaa kansanterveys, mutta painaako todellisuudessa vaakakupissa kuitenkin sen oman palkanmaksajan pärjääminen?

Tokihan voisi kysyä myös, että edustaako opetusneuvos tai lainsäädäntöneuvos todellakin tämän alan tietämystä?

Puheenjohtajaksi on onneksi löydetty Jaana Husu-Kallio, joka on on toiminut pitkään ja menestyksekkäästi yliopistossa ja valmistunut vuonna 2002 tarttuvien eläintautien erikoiseläinlääkäriksi.

Onkohan neuvottelukunnan jäsenyys palkinto jostain, vai onko tämä tosiaan parasta mitä tästä maasta löytyy?

Mielenkiinnolla uutta valtion ravitsemusneuvottelukuntaa odottaessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Mitenkähän sen sanos, siis valehtelleekos net tai se Fogelholm? Eikös siis sole sanonu ...neuvottelukuntaa kootessa on otettu huomioon jäsenten kytkökset. Net on huomioitu niin hyvin, että kaikki isoraha on mahollisimman tyytyväisiä ja Fogelholm ja ehkäpä THL kaikkinensa.

Tässähän ei voi tutkia tai seurata ees, että mikä raha on minkäki takana, ko kaikki tahojen edustajat on suohraan neuvvottelukunnan jäseninä? Voiskos olla räikeämpää.

Toimituksen poiminnat