Vinkkejä Mikko Kärnälle

 

Hienoa, että olet ottanut työsi vakavasti ja nyt vaadit rokoteohjelman noudattamista, ihan lapsilisien menettämisen uhalla. Siis ilmeisenä tavoitteena kunnon kansalaisten rokotettuun jälkikasvun turvaaminen. Tämä toki sopii puolueesi nykyiseen linjaan, jossa kansalaisten varoja ja nyt siis myös yhteisiä varoja siirretään suuryritysten haltuun. Tällä kertaa lääkeyhtiölle.

Nyt kun olet päässyt vauhtiin ja sinulle on tullut selväksi, että vanhemmat ovat kykenemättömiä tekemään päätöksiä lastensa puolesta ja sinä olet suuressa viisaudessasi huomattavasti parempi päättämään asiat vanhempien puolesta, niin miksi jättää tätä kesken?

Sinä olet varmaankin jo huomioinut, että osa vanhemmista on niin vastuuttomia, että jopa matkustavat lastensa kanssa maihin joissa ei jostain ihmeellisestä syystä noudateta tätä suomalaista rokotusohjelmaa? Jos kotimaassa annettaisiin sinun ideasi mukaan tällainen minimissäänkin reilun tonnin taloudellinen sanktio, niin kai sen kakaransa ulkomaille raahannutta täytyisi muistaa ainakin tuplaten suuremmalla maksulla? Ei muuten huono ajatus valtiotaloudenkaan kannalta.

Seuraavaksi voisit sitten ehdottaa lapsia vastoin valtion ravitsemusneuvottelukunta ravitsemussuosituksia lapsiansa syöttäville kunnon rapsut? Tämän seuraaminen on jo ihan nykyisillä bonus- ja kanta-asiakaskorteilla ihan kätevää ja jos ne osoittautuvat epäluotettaviksi, niin se käteisen kieltäminenhän veisi kaikki maksut korteille ja tämäkin ongelma poistuisi. Tämäkin hanke on jo ihan hyvällä alulla, kun palkkojen maksun käteisellä kielsitte muissa kuin poikkeustapauksissa Kyllähän nyt sinä ja valtion tiedätte vanhempia paremmin miten lapset kuuluu ruokkia. Olisikohan se sama tonni, joka sopisi tähänkin?

Niin, oletko miettinyt sitäkin, että tämän päivän lapset liikkuvat ihan liian vähän? Sitähän valtion olisi kätevä seurata, kun jokaiseen syntyvään lapseen istutettaisiin gps-paikannin heti synnytyslaitoksella. Tonni olisi varmaan taas sopiva sanktio? Sinä varmasti viisaana ja lukeneena miehenä olet tietoinen, että myös uni on lapsen hyvinvoinnin kannalta todella tärkeää. Varsin moni lapsihan on liikkeessä aina paitsi nukkuessa ja syödessään. Nukkumistahan valtion on aika vaikea seurata, vaikka gps pysyisi paikallaan, niin lapsi ei ehkä nukukaan. Olen kuullut, että on olemassa niin vastuuttomia vanhempia, että he antavat lastensa katsella televisiota. Hyvä puolihan siinä tosin on se, että valtio on kuitenkin tarkastanut kaiken mitä lapsille televisiossa saa näyttää. Vanhemmathan ovat täysin sellaiseen tehtävään kykenemättömiä. Ongelman muodostaakin tässä tapauksessa netti ja DVD-levyt. Molemmat ovat vähän vaikeampia valvoa, mutta ystäväsi Pohjois-Koreassa osaavat varmasti auttaa tuon netin kanssa. Huhujen mukaan he ovat jopa ihan onnistuneesti kitkeneet sieltä kaiken valtion kanssa eri mieltä olevan aineisto, ettei sillä vain päästä vastuuttomien vanhempien avustuksella vaikuttamaan näiden tulevaisuuden toivojen mieleen. Sitä riskiähän ei kannata ottaa, että tuleva sukupolvi oppisi esimerkiksi ajattelemaan ja kyseenalaistamaan valtion toimia, vaikkapa nyt tätä niin upeaa ja turvallista rokoteohjelmaa.

Näiden toimien jälkeenhän valtion kassaankin olisi jo saatu täytettä ihan kivasti. Joitain kansalaisiltahan olisi elintaso toki vähän kärsinyt, mutta nämä köyhtyneet vanhemmathan olisivat niitä, jotka kyseenalaistivat toimillaan valtion täydellisen suunnitelman lasten hyvinvoinnista eikä sellaista tule missään nimessä sallia.

PS. Oletko miettinyt työllisyyden hoitoa? Esimerkiksi Stasi työllisti aikanaan melkoisen määrän ihmisiä. Sama tyylihän sopisi tähän vanhempien oman ajattelun kitkemiseen ihan loistavasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Lasten rokottamatta jättäminen on lasten pahoinpitelyä.

Yhdysvalloissa useat jo kadonneet kulkutaudit ovat ilmestyneet uudelleen ensin tartuttaen rokottamattoman lapsen ja tartuttaen vielä rokottamattomat sylivauvat...siksi se kun yhdet vanhemmat jättää yhden lapsen rokottamatta vaikuttaa moniin muihinkin. Tästä on käytännön esimerkkejä kuten tuhkarokkoepidemia disneylandissa vuosi sitten.

mm. autismin ja rokotteiden liittymisestä toisiinsa ei ole lääketieteellisiä todisteita.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto

Nyt on kyllä tuotu välillä markkonoille rokotteita, jotka on sittemmin todettu vaaralliseksi. Jutun ajatus ei kyllä ollut olla sinällään rokotevastainen, vaan lähinnä tätä ihmisten holhoamista taloudellisten sanktioiden uhalla.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Nyt on kyllä tuotu välillä markkonoille rokotteita, jotka on sittemmin todettu vaaralliseksi."

En tiedä oliko tahallista huomaamattomuutta, mutta tälläiset "uudet" rokotteet oli aloiteessa mainittu erikseen??

"Jutun ajatus ei kyllä ollut olla sinällään rokotevastainen, vaan lähinnä tätä ihmisten holhoamista taloudellisten sanktioiden uhalla."

Onko mielestäsi liikennesakko myös "ihmisten holhoamista taloudellisten sanktioiden uhalla"????

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto Vastaus kommenttiin #14

On toki liikennesakkokin jossain määrin ihmisten holhoamista sakon uhalla, mutta tämä sakko määrätään lähes poikeuksetta tekemisestä, ylinopeus yms. Suurempi ero tähän lapsilisien menettämiseen ja sakkoon tuleekin siinä, että jos rikoksesta tuomitaan vaikkapa nyt kuusi päiväsakkoa, niin sen sakon suuruus olis köyhälle 36€ ja kansanedustajan tuloilla 647€. Tässä Kärnän mallissa taas kaikilta otetaan se tonni pois oli tulot sitten 10 000€ vuodessa tai 250 000€ vuodessa. Siis ainoastaan köyhien olisi pakko tätä noudattaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Onko kansa tyhmää, pittää kiristää oiken. Siis ei taijjeta kansanterveyttä rakentaa kansaa aliarvioimalla ja lapsilisien poisottamisella uhkaamalla. Kansanpahoinvointia näilä pakottamisideoilla ehkä listättään. #kiusaamista

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto

Niimpä. Meillä on näitä kansanedustajia joiden ylemmyyden tunto on saanut jo ihan uskomattomat mittasuhteet. He tietävät kaikesta kaiken ja tyhmä kansa ei mitään. Mikä muuten on tämän terveydenhuollon monitaitaja Kärhän koulutus?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Sotilas, kapteeni(?) ja Enontekiön kunnanjohtaja.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Mitenkähän tuo idea käy yhteen sen Sipilän hallituksen Normitalkkoot -idean kans, lissäis vaan taas virkamistyötä?

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Tervetuloa blogisti aikaan ennen rokotteita: isorokko, jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä, hinkuyskä, tuhkarokko jne.

Ihan mukavia sairauksia vai.?

Yhteiskunnalla on oikeus suojautua näiltä rokotevastaisiltaa hörhöiltä.

Joissain maissa rokottamattomia ei oteta lastentarhoihin eikä kouluihin..

Vastuuttomuudellakin on rajansa: he vaarantavat paitsi omien myös muiden lasten terveyden.

Ai mistäkö tiedän?

Koulutuksellani.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto

Vastasinkin jo tuolla, että en sinällään vastusta rokoteohjelmaa ja olen kyllä itsellenikin ottanut rokotukset, samoin lapseni on rokotettu.

Vastustin tätä ajatusta, jossa liitettiin yhteen kaksi sinällään toisiin kuulumatonta asiaa, rokotukset ja lapsilisät. Vielä enemmän vastustan ihmisen itsemäärämisoikeiksien rajoittamista.

Mikäli ihmisten usko julkisen terveyden huollon ihmisten sanomaan alkaa horjua, niin onko syy silloin välttämättä vastaanottajassa?

Koulutuksellasi varmasti tunnet myös lainsäädäntöä sen verran, että tiedät olevan mahdollista määrätä rokotus tietyissä olosuhteissa pakolliseksi.

Jos taas lähdetään tekemään tällaista erillistä lainsäädäntöä populistiseen tyyliin, missä siinä sitten tulee raja vastaan? Siinä että meillä jokaisella on oma vartija mukana?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Olisiko mielestäsi aikuisilla oltava oikeus vaarantaa niin lapsensa kuin satojen muidenkin lapsien terveys?

Näyttöä siitä mitä tapahtuu kun puhdas päätäntävalta jätetään vanhemmille on vaikka kuinka. Yhdysvalloissa ja osissa eurooppaa on jo kadonneiksi luullut tappavat taudit alkaneet leviämään uudestaan kun erinäisten salaliittoteoreetikkojen mielestä rokotteet sisältävät kaikkea nestemäisestä autismista ajatuskontrollereihin ja itse saatanan siemennesteeseen.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto Vastaus kommenttiin #11

Tämä on kyllä näitä julkisen vallan peiliin katsomisen paikkoja, jos ihmiset kovin sankoin joukoin pelkäävät lapsiaan rokotuttaa. Suomessakin on useampikin vähän huonosti onnistunut rokotekamppanja tehty ja pää syy taisi olla kiire tehdä jotain, siis ilmeisesti aivan sama mitä.

Miten lasten ulkomaille raahaaminen? Siellä on kyllä ihan todellinen riski saada joku jo täältä hävinnyt tauti. Olisko se parin tonnin sanktio hyvä?

Mikäli tällainen pakkorokotuslaki tehtäisiin, niin se sinusta siis pitäisi tehdä koskemaan vain köyhiä? Siis niitä jotka tarvitsevat ne lapsilisät ihan elämiseen.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto

Asiasta tietysti teki vielä ärsyttävämmän se, että tämä Lax-Kärnä todellisuudessa koskettaisi vain lapsilisistä taloudellisesti riipuvaisia ihmisiä. Ulkopuolelle jäisivät lääkärit, kansanedustajat ym. Joiden elintasoa ei tonni tai kaksi hetkauttaisi kovinkaan dramaattisesti.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Samaa mieltä blogistin kanssa. Oli aika hätkähdyttävä uutinen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kärnä perruu jo kyllä sanohjaan, ei rokotepakkoa eikä puuttumista yksilönvappautteen, sanktioita kuitenki!

Nyt vielä sitäki ihmetelhään, mistä Kärnän tieto rokotevastaisista, vastustavatko kaikkia rokotuksia, mitä vastaan tai puolesta Kärnän idea siis on?

Toimituksen poiminnat